Házi gin tonik fűszer készítése
Mire van szükség a ginek készítéséhez?
Az alkohol elkészítésének alapjai a minőségi alapanyagok és a megfelelő eszközök. Utóbbi kapcsán fontos, hogy legyen otthon tölcsér, szűrő, illetve palack, amibe a kész ital tölthető. A professzionális gin előállítása persze a jó üstnél és a desztillálásnál kezdődik, ez azonban nem azt jelenti, hogy mi magunk ne vehetnénk boltban egy üveggel, amit aztán házi fűszerekkel dobunk fel.
Gintonik fűszerek ízesítéshez
A legtöbb otthon készült alkohol vodkából készül, ugyanis azt jobban ismerik a hazai lakosok. Azonban szerencsére a ginek sem számítanak ismeretlennek, amiből aztán különféle tonikokat állíthatunk elő, akár a konyhában is. Már csak az a kérdés, hogy mivel dobhatunk fel egy talán unalmas keveréket, ami nemcsak különleges, de még finom is egyben?
A gintonik fűszereket ízesítéshez találták ki, amikből bár vásárolhatunk boltokban és online webshopokban, azonban mégis sokkal finomabb egy házilag összeállított, egyéni ízlésre szabott változat. Sok esetben nem kell nagy dologra gondolni, hiszen akár egy szál rozmaring is rengeteget tud dobni a saját magunk által kevert italon.
Színes gin fűszer
Az egyik legkedveltebb verzió a színes gin keverék, amelyhez borókabogyóra, kardamomra, koriandermagra, narancshéjra, levendulára, illetve hibiszkuszvirágra lesz szükség. Ezeket a legtöbb üzletben egyesével beszerezhetjük, ám egy jól felszerelt konyhában a többsége azért a mindennapos főzés részét képezi.
Rózsás fűszerkeverék
Aki szeret egy kicsit kísérletezni, annak bizony remek választás lehet a rózsás ízesítő. Mindössze borókabogyóra, hibiszkusz virágra, perzsa rózsabimbóra, illetve rózsaborsra van szükség. Utóbbi kettő nem egy megszokott fűszer, amit pörköltekbe meg paprikás-hagymás alapba teszünk, ám az online világban szinte bármi beszerezhető. Ennek köszönhetően akár 1-2 nap múlva is készülhet egyedülálló botanicals gin.
Házi készítésű egzotikus ital
Ki ne vágyna egy kis egzotikumra, főként, ha alkoholról van szó. Ennek a keveréknek a fő összetevői a rózsa, a jázmin, a citrom és a narancs. Jöhet hozzá jó sok jég, szóda, gyümölcslé, de tulajdonképpen bármivel felturbózhatjuk, amit otthon találunk. A lényeg, hogy maradjon meg a citrusos jellege.
Összegezve
Mindenki szeret akár otthon is különleges italokat fogyasztani. A magyar háztartásokban a legtöbb esetben a pálinka vagy a jó öreg bor kerül az asztalra, azonban nyugodtan kísérletezhetünk ennél érdekesebb alkoholokkal is. A gintonik fűszereket ízesítéshez találták ki, amikkel igazán személyre szabott és egyedi keverékeket gyárthatunk saját magunk vagy a barátok számára. Legyen szó színes, rózsás, esetleg egzotikus fűszerekről egyaránt, házilag ma már bármit előállíthatunk.